BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb Gyűrűk Ura-legó érkezik, ezúttal Barad-dúr

Középfölde egyik legfontosabb helyszíne, Szauron tornya is elkészült az építőkockákból. A meglehetősen borsos áron kapható Barad-dúr júniustól kapható.

Mindössze 15 hónappal azután, hogy a Lego bemutatta 500 dolláros Völgyzugoly szettjét, most Szauron tornya, melynek tetején trónol a mindent látó szem, Barad-dúr is elérhető lesz Lego-készletként.

LEGO Bara-dur
Barad-dúr a mindent látó szemmel / Fotó: Lego

Az 5471 elemből álló építmény némiképp olcsóbb lesz, mint a tündék menedéke, ugyanis 500 helyett csak 459,99 dollárba kerül, ám sajnos az ára euróban is ugyanannyi lesz, míg a vállalat magyar nyelvű honlapján 189 990 forintos áron szerepel, ami 10 ezer forinttal olcsóbb, mint a Völgyzugoly.

Barad-dúr belsejét sem a regények, sem a filmek nem mutatják be

Mivel Szauron székhelyét belülről sem J. R. R. Tolkien regényei, sem a filmek nem ábrázolták, a dán vállalat szabad kezet kapott a megalkotásában. A Lego a Palantir szobáját éppúgy elhelyezte az építményben, mint Szauron tróntermét vagy épp az orkok fegyverkovácsműhelyeit – derül ki a The Verge bemutatójából.

A készlettel tíz figura is érkezik, köztük Frodó vagy épp maga Szauron, és június 4-től lehet megvenni, de 

a Lego Insiders-tagok számára már június 1-jétől is elérhető. A torony összerakva 83 centiméter magas.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.