BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétvégére visszatér a forróság és lehet, hogy a szaharai homok is

Hétvégére ismét hőséget ígérnek a meteorológusok: vasárnap 37 fokig melegedhet a levegő hőmérséklete.

Csütörtökön a fátyolfelhők mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, időszakosan erősen felhős körzetek is előfordulnak. Többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, amelyeket főként felhőszakadás kísérhet, de jégeső és viharos széllökések is lehetnek – írja a HungaroMet.

A zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

időjárás
kánikula
Fotó: AFP

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. A Dunántúlon kevesebb helyen, máshol szórványosan valószínű zápor, zivatar. Estétől mindenütt csökken a csapadékhajlam. Zivatar térségében átmenetileg megerősödhet a szél. Délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégére azonban ismét hőséget ígérnek a meteorológusok: vasárnap 32 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

A kánikula a jövő hét első napjaiban is kitarthat, a mostani előrejelzések szerint még hétfőn is 35 fok lehet. 

A horvát N1 televízió meteorológusa szerint az Afrika felől érkező légtömegek a szaharai homokot is magukkal hozhatják a térségbe.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.