BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyi volt a hidegfront, péntektől visszatér a kánikula

Csütörtökön felfrissül az idő, késő este akár 16 fokig is lehűlhet a levegő. A hidegfront azonban nem tart ki túl sokáig. A hétvégére visszatér a kánikula, vasárnap már 38 fokra is készülhetünk.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Nagyjából egy Eger–Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, máshol a csapadéknak kicsi az esélye. Estére nagyrészt kiderül az ég. Az északi, északnyugati szél ismét nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

LUS_IMG_5559
kánikula
Élvezze ki a „hűvös” csütörtökön, mert a hidegfront után a hétvégén jön vissza a kánikula / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Pénteken csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a ragyogó július végi napsütést. Nem lesz csapadék, a kánikula pedig visszatér. Délutánra 30-33 fok közé melegszik az idő. A forróság szombatra csak fokozódik. A napsütés zavartalan marad, csak estefelé nyugatra sodródnak be felhők. Igazi strandidő lesz 31-37 fokos maximumokkal. A délkeleti szél gyenge marad.

Vasárnap estig folytatódik az igazi nyaralóidő sok napsütéssel, országos hőséggel. Estétől északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol fordul elő zápor, vagy zivatar.

 Akár 37-38 fok is lehet! 

Az északnyugati szél megerősödik.

Hétfőn ismét enyhülésre lehet készülni. Sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Eleinte erős lesz az északnyugati szél. Pár fokkal felfrissül a levegő: délután 32 fok körüli értékeket mérhetünk.

A jövő hét közepén viszonylag nagy lesz az ingadozás a hőmérőkön. 29-35 fok közötti napokra kell számítani.

Egy nagyon rövid hidegfront után visszatér a 40 fokos kánikula

A hőmérő higanyszála nem kúszik 30 fok fölé csütörtökön, de az enyhülés nem tart sokáig. Szombaton már újra 36, vasárnap pedig akár 40 fok is lehet. A következő napokban csapadék nem valószínű.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.