BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét lecsap ránk a brutális hőség

Hétfőn 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet. A hét további részében is tartós maradhat a hőség.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar (eleinte inkább észanyugaton, délután keleten van rá nagyobb esély). Az északias szél megélénkül – írta meg a Köpönyeg. 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet,visszatér a hőség.

Melting,Street,Thermometer,Against,Bright,Summer,Sun.high,Temperature.summer,Heat.concept,Of, kánikula, hőség, hőhullám
Rövid volt a felüdülés, ismét jön a hőség / Fotó: Shutterstock

Kedden gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a forró napsütést. Frissítő zivatarra kicsi az esély. A keleties szél megélénkülhet. 30 és 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz, aszályos idő lesz. A legtöbb helyen forróság lesz 35 fok feletti maximumokkal.

Pénteken csupán kevés felhő zavarja a perzselő napsütést, nem lesz csapadék. 35-40 fokig melegszik a levegő.

Szombaton már gyakran növekedhet meg a gomolyfelhőzet, és délutántól zápor, zivatar is előfordul. Estétől megerősödik az északnyugati szél. 35 fok körüli országos kánikula valószínű.

Életbe lépett a hőségriadó, extrém forró lesz a hét

Vasárnap életbe lépett az országos tiszti főorvos által az ország egész területére elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás, és egészen pénteken 24 óráig tart.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.