BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
SHINING - THE SHINING (1980)

Meghalt a Ragyogás főszereplője, Shelley Duvall cukorbeteg volt

Cukorbetegsége okozta szövődmények következtében meghalt Shelley Duvall színésznő, 75. születésnapja után nem sokkal érte a halál.

Hetvenötödik születésnapja után elhunyt Shelley Duvall színésznő. Halálhírét párja, a Breakfast Club énekese, Dan Gilroy közölte – írta meg a The Guardian.

SHINING - THE SHINING (1980)
Fotó: Collection ChristopheL /AFP

Shelley Duvall olyan filmek sztárja, mint a Ragyogás, az Annie Hall és a Popeye. Duvall álmában halt meg a cukorbetegség szövődményei miatt.

„Drága, édes, csodálatos élettársam és barátom hagyott itt minket. Túl sokat szenvedett az utóbbi időben, most már szabad. Repülj el, gyönyörű Shelley” – nyilatkozta Dan Gilroy a The Hollywood Reporter című lapnak. Duvall a hetvenes évek mérföldkőnek számító klasszikusai sorában szerzett hírnevet magának, köztük hét filmben Robert Altman rendezővel, aki akkor fedezte fel őt, amikor még főiskolás volt szülővárosában, a texasi Houstonban. A Brewster McCloud című filmben debütált mint tizenéves idegenvezető, majd 1971-ben a McCabe és Mrs. Miller című filmben egy postai úton rendelt menyasszony szerepét játszotta. A páros további közös munkái közé tartozott a Tolvajok, mint mi, a Nashville, a Buffalo Bill és az indiánok és az 1977-es Három nő mint fantáziáló gyógyfürdősnő, amelyet sokan a legjobb munkájának tartanak, és amelyért a cannes-i filmfesztiválon a legjobb színésznő díját kapta. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.