BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is velünk marad a brutális hőség

Hétfőn 35 és 40 fok között alakul a hőmérséklet. A hőségriadó a péntekig érvényben marad.

Hétfőn sok napsütés várható délutáni gomolyfelhőkkel. Frissítő zápor, zivatar inkább csak elszórtan, a keleti tájakon fordul elő – írta meg a Köpönyeg. Az északkeleti szél megélénkül. 35 és 40 fok között alakul a hőmérséklet.

Melting,Street,Thermometer,Against,Bright,Summer,Sun.high,Temperature.summer,Heat.concept,Of, kánikula, hőség, hőhullám
A hőségriadó még napokig marad / Fotó: Shutterstock

Kedden a sok napsütés mellett délután magasra törnek a gomolyok, és elszórtan (de főleg a Dunától keletre) alakul ki zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, és megerősödik. 35 és 42 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, elszórtan lehet frissítő csapadék. Az északias szél élénk marad. 34-40 fokos országos hőség lesz.

Csütörtökön ragyogó nyári napsütésre készülhetünk, csak kicsi esély van záporra, vagy zivatarra. Néha megélénkül a szél. 36 fok körüli forró időnk lesz.

Pénteken marad a rekkenő hőség, de nagyobb számban fordulhatnak elő zivatarok. Az északnyugati szél nagy területen erősödik meg, mellyel pár fokkal frissebb levegő érkezik hazánk térségébe: 34-35 fok valószínű.

Szombaton sok napsütés ígérkezik, csapadék nem várható. 31 és 36 fok közötti kánikula valószínű. Az északnyugati szél élénk marad.

Még tovább tart a hőségriadó, már reggelenként megtelnek a strandok és a vízpartok

Már több mint egy hete tart a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó, amelyet eredetileg múlt péntek éjfélig rendeltek el, de már mostanra e hét csütörtökig kitolódott. Ezekben a napokban a strandokon óriási a tömeg, aki biztosra akar menni, jobb, ha nyitásra érkezik. A maximális vendégszám esetén az üzemeltetők kénytelenek lezárni a beengedést, akár vörös kód van érvényben, akár nem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.