BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan lecsaphat a vihar, másodfokú figyelmeztetést adtak ki

A többi közt Pest vármegyére is érvényes a narancs figyelmeztetés, mely szerint rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat. A vihar több vármegyét is érinthet.

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

20240609 Nagycenk 
Újabb vihar közelít Sopron felé 
Fotó: Máthé Daniella MD 
Kisalföld
Az ország több részén is lecsaphat a vihar / Fotó: Máthé Daniella / Kisalföld

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegyében kell kedden felhőszakadásra számítani, az intenzív záporokból, zivatarokból 

rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat. 

Emiatt a hét érintett vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom vármegye területére elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki kedd éjfélig felhőszakadás veszélye miatt, ezekben a vármegyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint kedden leginkább a Duna vonalának környezetében és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, ezek száma a késő délelőtti óráktól gyorsan nőhet. A zivatarokat felhőszakadás kísérheti: rövid idő alatt az egymást követő intenzív cellákból 50 milliméternyinél is több csapadék hullhat, elsősorban az Északi-középhegységben villámárvíz is létrejöhet. 

Az intenzív gócokban jégeső, környezetükben viharos, óránkénti 65-80 kilométeres – légzuhatagokban akár 90 kilométeresnél erősebb – széllökések is előfordulhatnak. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.