BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Földrengés volt Pécs környékén

Pécstől keletre enyhe földrengést észlelt a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. Egyelőre még nem érkezett megerősítés a jelenségről.

Hétfőn délelőtt 2,2-es erősségű földmozgást észlelhettek a lakosok Pécs környékén, de egyelőre nem érkezett semmilyen jelentés – tájékoztatott a katasztrófavédelem. A közlés szerint a földrengés Pécstől 15 kilométerre keletre volt észlelhető.

Bird,Eye,View,Of,Pecs,,Hungary, Pécs, földrengés
Földrengés volt Pécs környékén / Fotó: Shutterstock

A HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint helyi idő szerint 7 óra 10 perckor 2,2-es magnitúdójú földrengés keletkezett a Baranya megyei Pécstől mintegy 15 kilométerre keletre. 

Az epicentrum közelében a lakosság esetlegesen érezhette a földmozgást, de egyelőre nem érkezett bejelentés az obszervatóriumba.

Az említett körzetbe tartozik például Pécsvárad, Hosszúhetény, Hird, Bogád és a Mecsek hegység. Egy helyi Facebook-csoport bejegyzése szerint Berkesd volt a földrengés helye. 

Kelet-Európában is várható földrengés: Oroszország tőlünk legtávolabbi vidékén tört ki elemi erővel egy vulkán, miután erős földrengés rázta meg a környéket. A légi közlekedést is érintették az események, rövid időre vörös riadót hirdettek a repülőknek, de nem ez a szörnyű, hanem amitől ezután tartanak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.