BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újraindult a vasúti forgalom az észak-balatoni vonalon

A Polgárdi határában történt tragikus balesetet követő helyreállítási munkálatok lezárultak, a karambolozó sofőr viszont tragikus módon életét vesztette. A MÁV arról tájékoztatott, hogy 17 órára befejezték a helyszínelést követő műszaki mentést, megindulhatott a vonatforgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között.

Meghalt annak a teherautónak a vezetője, amely vonattal ütközött hétfőn Polgárdi határában – közölte a rendőrség az MTI-vel. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az érintett szakaszon újraindult a forgalom, várhatóan éjszaka állhat helyre a menetrend az észak-balatoni vasútvonalon.

MÁV baleset
Tragikus balesetet követően helyreállt a MÁV forgalma az észak-balatoni vasútvonalon / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A katasztrófavédelem korábban azt írta, a baleset a Polgárdi-Ipartelepek vasútállomásnál, a vasúti átjáróban történt; a tehergépkocsiból egy embert a tűzoltók szabadítottak ki.

A Mávinform a weboldalán arról számolt be, hogy a baleset idején a fénysorompó jól működött, 

a közúti forgalomnak tilosat jelzett.
A baleset miatt szünetelt a vasúti forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, pótlóbuszok jártak, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen, 1-2 órával is hosszabb menetidőre kellett számítani.
Sebestyén Mária, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője késő délután azt közölte az MTI-vel, hogy a tehergépkocsit vezető férfi a helyszínen életét vesztette.
A Mávinform arról tájékoztatott, hogy 17 órára befejezték a helyszínelést követő műszaki mentést, megindulhatott a vonatforgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, már nem kell átszállni pótlóbuszra. Fokozatosan csökkennek a késések, várhatóan éjszaka állhat helyre a menetrend az észak-balatoni vonalon.

Korábban beszámoltunk arról, hogy borzalmasan indult a hét a MÁV-nál: a Keleti pályaudvar megbénulása után több helyszínen is gázoltak a vonatok. a Kassáról Hatvanba tartó vonat elgázolt két embert, ezt követően a Nyugati pályaudvarról Vácra tartó járattal történt hasonló szerencsétlenség, a Keleti pályaudvar pedig megbénult a vasárnapi baleset óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.