BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elon Musk díjat ad át Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek

Giorgia Meloni hatalmas megtiszteltetésben részesül heteken belül. Az olasz miniszterelnök megkapja az Atlanti Tanács Globális Polgár díját, amelyet Elon Musk, a világ leggazdagabb embere ad át neki.

Elon Musk fogja átadni a világpolgárságért járó díjat Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek. Az ünnepség szeptember 23-án, New Yorkban lesz. Az Atlanti Tanács Globális Polgár díját korábban megkapta már Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter is.

10th Annual Breakthrough Prize Ceremony - Arrivals
elon musk
Elon Musk díjat ad át Giorgia Meloninak / Fotó: AFP

Musk és Meloni már többször találkoztak, például decemberben, az olasz miniszterelnök pártja egyik rendezvényén. Musk akkor Olaszország demográfiai válságáról beszélt, és a tömeget gyermeknemzésre buzdította.

Az Atlanti Tanács rendezvénye nem az egyetlen esemény lesz ebben a hónapban, amelyen Meloni és a világ leggazdagabb embere találkozik.

Egy zárt ajtós egyeztetést is terveznek az olasz űrkutatási és mesterségesintelligencia-szektorban rejlő befektetési lehetőségek megvitatására 

– tudta meg névtelenséget kérő emberektől a Bloomberg.

Olaszország júniusban hagyta jóvá azt az új szabályozási keretet, amely engedélyezi a külföldi űripari vállalatok működését az országban. Ezektől az állam 7,3 milliárd eurós beruházást vár 2026-ig. Elon Musk pedig előnyből indul, mivel a Starlinkje már kiszolgálja Olaszországot. A vállalat széles sávú internetet biztosít a területen az ugyancsak a milliárdos tulajdonában álló SpaceX több mint hatezer műholdjából álló globális hálózaton keresztül.

Elon Musk útja a PayPaltól a Teslán át a Starlinkig

Elon Musk nevéhez olyan ikonikus cégek alapítása, illetve megszerzése fűződik, mint a PayPal, a Tesla, az X (Twitter), a ChatGPT, a SpaceX, az xAI és a Starlink, valamint a Neuralink. Az ember azt gondolná, hogy ilyen vagyont csak tervszerűen lehet felhalmozni, de kiderült, Elon Musk a következő napot sem tervezi meg, ehelyett az ösztöneire hallgatva halad az útján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.