BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Letartóztatták a norvég trónörökös mostohafiát

Marius Borg Hoiby egy távoltartási végzést szegett meg. Augusztusban áldozata lakásán egy falba állított kést is találtak a rendőrök, amikor a vita miatt kihívták őket.

Távoltartási végzés megsértése miatt letartóztatták Mette-Marit norvég koronahercegnő 27 éves fiát, Marius Borg Hoibyt – közölte szombaton a rendőrség.

herceg
Marius Borg Hoiby / Fotó: AFP

A férfit először még augusztus 4-én vették őrizetbe oslói lakásában, egy éjszakai vita után, és testi sértéssel vádolták az ott lakó nővel szemben, akivel viszonya volt. A The Local mostani híradása szerint a nő hálószobájában egy falba állított kést is találtak a rendőrök.

Szeptember elején aztán a hatóságok olyan információkat kaptak, hogy Marius Borg Hoiby továbbra is fenntartotta a kapcsolatot az áldozattal, ám 

viselkedése miatt távoltartási végzést rendeltek el a királyi sarj ellen.

Péntek késő este ezt a távoltartási végzést szegte meg Hoiby, akit a visszaesés veszélye miatt tartóztattak le a hatóságok szerint. A rendőrség most más áldozatok miatt is gyanúsítja Hoibyt, kapcsolati erőszakkal két nővel szemben, valamint fenyegetések miatt egy további személy ellen.

A férfi ügyvédje tagadja a vádakat, és elmondása szerint 17 éves védőügyvédi pályafutása során nem találkozott még ilyen gyenge lábakon álló letartóztatással.

Hoiby egyébként 1997-ben született, még azelőtt, hogy Mette-Marit feleségül ment volna a trónörökös Haakon herceghez, a hercegnő egy korábbi kapcsolatából. Féltestvéreivel – a 20 éves Ingrid Alexandra hercegnővel és a 18 éves Sverre Magnus herceggel – egyetemben Mette-Marit és Haakon házában nevelkedett, de szemben a másik két gyerekkel, nincs hivatalos nyilvános szerepe.

Egy sámánnal házasodik szombaton a norvég király legidősebb lánya

Márta Lujza és kedvese, Durek Verrett kapcsolatát sokan kritizálták, de a királyi család örömmel várja az esküvőt. A hercegnő és a sámán szerelméről a Netflix dokumentumfilmet is készít.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.