BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Los Angeles premiere of Netflix's "Beverly Hills Cop: Axel F"

Meghalt Eddie Murphy társa a Beverly Hills-i zsaruból – a film folytatása volt az utolsó munkája

Elhunyt a Beverly Hills-i zsaru sztárja, John Ashton. A színész 76 éves volt.

A Beverly Hills-i zsaru sztárja, John Ashton 76 éves korában, a rákkal vívott harc után elhunyt. A színész még utoljára visszatért az akcióvigjáték folytatásában, a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmben.

Los Angeles premiere of Netflix's "Beverly Hills Cop: Axel F"
Judge Reinhold, Eddie Murphy és John  Ashton / Fotó: AFP

Alan Somers, a színész képviselője azt mondta a TMZ-nek, hogy „John a szeretet, az odaadás és a szolgálat örökségét hagyja hátra. Emlékét örökké őrzi felesége, gyermekei, unokái, valamint testvére, nővérei, tágabb családja és mindazok, akik szerették.”

A színész családja virágok helyett inkább egy hospice ellátási központnak kért adományokat. A rajongók által kedvelt hollywoodi színész 50 éven át több mint 200 filmben, tévés produkcióban és színpadi előadásokban is szerepelt. 

A legsikeresebb filmje, az 1984-es Beverly Hills-i zsaru volt, amely után gyorsan ismertté vált, ahol Eddie Murphy mellett dolgozott. A négy Beverly Hills-i zsarufilm közül Ashton háromban szerepelt – köztük a legutóbbiban is, amely ez év júliusában jelent meg a Netflixen

A Beverly Hills-i zsaru sztárjai között a negyedik részben visszatért Ashton mellette Judge Reinhold, Paul Reiser és Bronson Pinchot is.

Az első rész világszerte több mint 234 millió dollár bevételt hozott a pénztáraknál, a filmet 1985-ben a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjára jelöltek. Az első rész zeneszerzőjét jelölték BAFTA-díjra, Eddie Murphyt és a filmet pedig Golden Globe-díjra is felterjesztették. 

A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmet 150 millió dollárból forgatták, és a film debütálását 41 millióan nézték meg.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.