BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Company Logos

Hamarosan piacra dobhatják az Apple okosgyűrűjét

Az okosgyűrűk piacát jelenleg az Oura uralja, de számos vállalat jelen van rajta – az elemzők szerint az Apple sem maradhat ki belőle.

Az elemzők szerint az Apple 2026-ig piacra dobhat egy okosgyűrűt, hogy versenyre keljen a rivális tech cégekkel. A kisméretű, hordható okoseszközök egyre népszerűbbek, mert kényelmesek és folyamatosan információt szolgáltatnak azoknak, akiknek fontos az egészségügyi adataik monitorozása.

Company Logos
A Samsung okosgyűrűje már megjelent / Fotó: NurPhoto via AFP

A piacot jelenleg az Oura uralja, de számos vállalat jelen van rajta. A Samsung Galaxy Ring például nyár közepén jött ki 400 dolláros (146 ezer forint) áron, bár Magyarországon egyelőre még nem kapható. A szegmens értéke tavaly körülbelül 120,54 milliárd dollár volt, míg idén várhatóan eléri a 157,94 milliárd dollárt.

A jövőre meredek növekedést prognosztizálnak, ugyanis 2032-re a volumen megközelítheti az 1415,26 milliárd dollárt. A CNBC-nek nyilatkozó elemző szerint az Apple az okosgyűrűvel egy újabb termékkel bővítené a portfólióját: a cég célja, hogy a vásárlóit a hardverek ökoszisztémájában tartsa, ebbe jól illeszkedne az új eszköz.

Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a vállalat már évekkel ezelőtt több szabadalmat jegyeztetett be a termékkel kapcsolatban. Más szereplők sem tétlenkednek: június elején az amerikai hivatal szabadalmat adott a Google tulajdonában lévő Fitbitnek egy okosgyűrűre.

Izzadságteszt: az ujjbegyről gyűjt információkat az új monitoringeszköz

A testen viselhető, egyre kisebb méretű, egészségügyi adatokat gyűjtő eszközök piacán hatalmas a fejlődés. A most bemutatott új monitoringeszköz az ujjbegyen keletkező izzadságból gyűjti az egészségügyi adatokat. Többek között a vércukor- és a vitaminellátottság szintjét képes mérni a San Diegó-i kutatók fejlesztése.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.