BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áruszállító repülőgép miatt riasztották a tűzoltókat Ferihegyen

A menetrend szerinti áruszállító gép komoly aggodalmakat okozott Budapesten. A hidraulikai folyadék kifolyt a repülőből, személyi sérülés nem történt, de a kifutópályát le kellett zárni.

Nem mindennapi galibát okozott egy repülőgép a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az amerikai áruszállító légitársaság, a UPS 294-es számú, menetrend szerinti járatát teljesítő N427UP lajstromjelű Boeing 757-200PF kedden reggel Prágából érkezett Budapestre. A repülőgép fedélzetén csak a két pilóta tartózkodott. A légikikötő megközelítése közben a személyzet műszaki hibáról tájékoztatta a légiforgalmi irányítást, majd a repülőgép rendszereinek ellenőrzése érdekében várakozást kért a légtérben – számolt be róla az Airportal.

_VEZ5672
repülőgép
Áruszállító repülőgép miatt riasztották a tűzoltó egységet a budapesti repülőtéren / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A pilóták néhány perccel később az egyik hidraulikai rendszer meghibásodásáról számoltak be, és jelezték azt is, hogy a leszállást követően minden bizonnyal nem fognak tudni legurulni a futópályáról, mert nem működik az orrfutómű-kormányzás.

A gép fél hét után néhány perccel biztonságosan landolt a budapesti repülőtéren, ahol a megállás után a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság egységei átvizsgálták a repülőgépet. Személyi sérülés nem történt, és tűz sem keletkezett, de hidraulikafolyadék ömlött ki a repülőgépből. Emiatt a 13R futópályát lezárták, a 32 éves Boeing 757-est negyed 8 után vontatták le a futópályáról a számára kijelölt állóhelyre.

Az érintett futópályát csaknem fél órával később, a szennyeződés eltávolítása után nyitották meg újra a forgalom előtt, addig a repülőtér forgalma a másik futópályán zajlott.

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép a pilóta halála miatt

A Turkish Airlines pilótája a fedélzeten lett rosszul. A New Yorkból induló, és Isztambulba tartó járat nem sokkal az indulás után hajtott végre kényszerleszállást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.