BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több az orosz halott Ukrajnában

Nyilvános listák és becslések alapján az orosz hadsereg legalább 3749 tisztet veszített Ukrajnában.

Frissítette az ukrajnai háborúban elesett oroszok adatait a Mediazona hírportál. Eszerint a háború orosz áldozatainak száma a nyilvánosan elérhető adatok alapján június végéig 59 725 volt. Közülük 3749 a tiszt, s 437 volt legalább alezredesi rendfokozatú.  

Ukrainian soldiers survey devastation amid Russia-Ukraine war in Ukraine's Orichiv
Az orosz hadsereg súlyos károkat okozott az ukrán ellenségnek
Nem minden katonai haláleset nyilvános / Fotó: Anadolu via AFP

A Mediazona a BBC News orosz szolgálatával és önkéntesek csapatával együttműködve névjegyzéket vezet az elhunyt orosz katonákról. Ezt a listát ellenőrzött, nyilvánosan elérhető forrásokból állítják össze, beleértve a családtagok közösségimédia-bejegyzéseit, a helyi híreket és a regionális hatóságok hivatalos bejelentéseit is. A lista nem teljes, mivel nem minden katonai haláleset válik nyilvánossá. Annak érdekében, hogy átfogóbb képet kapjanak a háború hatásairól, a férfiak többlethalálozását is becslik a hagyatéki nyilvántartás adatai alapján. Ami azt mutatja, hogy az orosz férfiak többlethalálozása március közepétől július elejéig 45 ezer fő volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.