BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harminc éve a pályán

Kerek évfordulót ünnepel a következő hetekben a Pappas Auto Magyarország: az eredetileg osztrák márkakereskedés, hazánkban a harmincadik évébe lépett. Az elmúlt három évtized nem csak egy megbízható márkakereskedő képét alakította ki, hanem egy olyan innovatív szervezetét is, mely az ügyfelei mellett, a dolgozóit is a legfontosabb erőforrásának tekinti. Mindezek mellett a Pappas Auto Magyarország a hazai gépjármű értékesítésben és szervizelésben is új standardokat állított fel.

Nem egy szokványos év ez a Pappas Auto Magyarországnál. A koronavírus-járvány megváltoztatta a márkakereskedés működését, valamint a szerviz életére is jelentősen kihatott. Mégis: a Pappas Auto Magyarország elmúlt harminc éve sikertörténet. Egy olyan időszakban válhattak fokozatosan piacvezetővé, amikor mind itthon, mind az európai piacokon 180 fokos fordulatot vett az autóipar.

Fotó: Pappas Auto Magyarország

„Az autópiac robbanásszerű növekedése folyamatos biztonsági és technológiai fejlesztéseket hozott. A vevői igények átalakultak, vásárlóink mára egyre tudatosabban keresik a lehető legjobb minőséget, melyre kereskedéseink azonnal reagáltak. Az elmúlt három évtized tehát folyamatos fejlődés követelt” – összegezte Benedikt Margreiter, a Pappas Auto Magyarország Kft. egyik ügyvezető igazgatója az elmúlt évtizedek változásait.

Pais József és Benedikt Margreiter a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezetői. Fotó: Pappas Auto Magyarország

Az 1990 óta működő márkakereskedés – igaz, akkor még más néven – a Mercedes-Benz gépjárművek felhatalmazott importőreként és kiskereskedőjeként indult el hazánkban. A Pappas Auto Magyarország név először 2005-ben tűnt fel, amikor megszűnt a cég importőri tevékenysége, így válva klasszikus kereskedővé. Egy évvel később a modell portfólió, valamint a márkakereskedések száma is ugrásszerűen megnövekedett, így kialakítva a mai működési formát.

Az idei év egy előre nem látható változást is hozott a Pappas Auto Magyarország életébe: a koronavírus-járványt és annak gazdasági, valamint emberi hatásait. Bár pontos mérleget csak a jövő év elején tudnak levonni, az eddigi tapasztalatok alapján kiemelkedően jó évet zárhat a cég.

„A krízist tehát lehetőségként éli meg a vállalat: több védelmi vonal került kidolgozásra, mind az ügyfelek mind a dolgozók felé. A világjárvány okozta eredményes vállalati intézkedéseink rávilágítottak arra, hogy tágíthatunk a határainkon. Tradícióból adódóan sosem döntöttük volna le ezeket a falakat, ha nincs a koronavírus. Az idei év mindannyiunkból kihozta a maximumot. Számtalan ötletet merítettünk mind vállalatirányítási, mind ügyfélszolgáltatási oldalon” – értékelte a helyzetet Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. egyik ügyvezető igazgatója.

A fejlesztések pedig nem állnak meg: új Mercedes-Benz szerviz, a munkafolyamatok további optimalizálása várható a Pappas Auto Magyarországnál.

„Amikor 30 év múlva újra beszélgetünk, a fő témánk minden bizonnyal az elektromos autók és a zéró emisszió lesz. Varázslatos fejlesztések zajlanak a piacon, fantasztikus sebességgel. Azt sejtem, önvezető járművek is lesznek addigra a portfóliónkban. Felelős vállalatként számunkra fontos cél a környezet védelme, a felelős működés. A CO2 kvóta nem a prémium autózás végét jelenti: éppen ellenkezőleg, az új környezetbarát modellek térnyerését. Márkakereskedéseink feladata, hogy az ügyfelek megismerjék az új technológiákat, értsék a működésüket és bennünk továbbra is megbízható partnert lássanak mind az értékesítés, mind a szervizfolyamatok tekintetében” – tekintett előre Benedikt Margreiter.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.