BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödéssel indította a napot a forint

Kedden a forint nagyot erősödött, 0,9 százalékkal ment feljebb az árfolyama az euróval, 1,3 százalékkal a dollárral és 1,5 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Erősödött a forint szerda reggelre az előző esti árfolyamához képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. 

  • Az eurót a kedd esti 354,18 forint után 353,58-on jegyezték szerda reggel hét óra előtt.
  • A dollár jegyzése 311,31 forintra csökkent az előző esti 311,82-ról,
  • a svájci franké pedig 336,58 forinton állt a kedd esti 336,64 után.

A kedden közzétett adatok alapján tavaly a hazai gazdaság 7,1 százalékkal nőtt, ezzel a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves bővülése lett a 2021-es.

Szerda reggeli árfolyamán a forint a heti kezdéshez képest 0,7 százalékkal áll erősebben az euróval és a svájci frankkal, valamint 0,8 százalékkal erősebben a dollárral szemben.

Az év eleje óta a forint 4,2 százalékos nyereségre tett szert az euróval és a dollárral szemben, 5,6 százalékkal erősödött a svájci frank ellenében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.