BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felülteljesített a BUX, gyengült a forint

Több mint 8,4 milliárd forintos forgalomban, 0,9 százalékos emelkedéssel, 51 756 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. Ezzel némileg felülteljesítette a nagyobb európai börzéket, és lapzártánkkor az amerikai indexek is mind rosszabbul álltak. Itthon valamennyi vezető részvény erősödni tudott a tegnapi záráshoz képest, ezzel a részvénypiac kedden és szerdán némileg korrigált a múlt hét szerda óta tartó veszteségekből. Egyéni vállalati hírek nem érkeztek szerdán. 

Az OTP-részvények ára 0,63 százalékkal 17 465 forintra nőtt, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki. A Richter-papírok árfolyama 1,89 százalékkal 8100 forintra erősödött,

a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. 

A Mol 0,53 százalékkal 2662 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 0,81 százalékkal 437 forintra emelkedett, forgalma 126,3 millió forint volt. A nap nyertese a Takarék Jelzálogbank Nyrt., amelynek árfolyama a nap folyamán 3,56 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 5,44 millió forint értékben cseréltek gazdát. 

A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 355,6 forintért adták az eurót, 

a nyitó szintnél 1,7 forinttal többért, míg a dollárért 312,9 forintot fizettek záráskor, 1,8 forinttal többet a reggeli áránál, ezzel a forint értékének nagyjából 0,6 százalékát veszítette el mind az euróhoz, mind a dollárhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.