BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szórták a Molt, rángatták az OTP-t

Jelentős, 34 milliárd forintot meghaladó forgalomban esett a magyar tőzsde, a vezető részvényindex a BUX 1,5 százalékos mínuszban 43 935 ponton fejezte be a hét utolsó kereskedési napját. 

A blue chipek közül a Mol több mint 3,2 százalékos vesztesége szenvedett, és 2560 forinton zárt, az OTP piacán 12 660 forinton született az utolsó kötés, ami valamivel több, int százalékos napon belüli veszteséget jelent. A Richter 0,7 százalékkal esett 7250 forintra, míg a Telekom részvényei, 2 százalékos drágulást követően 405 forinton fejezték be a napot. 

A kisebb papírok közül a Waberers piacán volt érdemi mozgás, a fuvarozó részvényeit - a kedvező gyorsjelentés után – egész nap vették a befektetők, a nap végére 2170 forintig kúszott fel az árfolyam, ami 12,4 százalékkal magasabb az előző záróértéknél. A forint piacán is az eladók diktálták a tempót, egy euróért 3 tőzsdezárás környákén 375,3 forintot kértek, egy dollár 339,7 forintba került.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.