BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zárásra kevés maradt a délelőtti pluszokból

A blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom követte le leginkább a piacok délre fordulását.

Remekül kezdte a pesti börze a csütörtököt, ám zárásra vajmi kevés maradt a délelőtti optimizmusból. A hangulat elkomorodásában a Microsoft profitfigyelmeztetése is ludas lehetett, mivel a szoftveróriás az erős dollár miatt némileg lejjebb csavarta bevétel- és profitvárakozását. 

BUX tőzsde értéktőzsde Double exposure businessman and stock market or forex graph suitable for financial investment concept. Economy trends background for business idea and all art work design. Abstract finance background.

Fotó: Shutterstock

A BUX végül 0,7 százalékot őrzött meg zárásra a napközben felhalmozott árfolyamnyereségéből, és 40 812 ponton búcsúzott a parkettől. A magyar azonnali részvénypiac forgalma valamivel 17,4 milliárd forint fölött alakult. A blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom követte le leginkább a piacok délre fordulását. A bankrészvény azonban - 9,5 milliárd forintos forgalom mellett - 0,4 százalékkal még így is emelkedni tudott, és 9216 forinton fejezte be a kereskedést, ám a távközlési papír félszázalékkal, 380 forintra gyengült. A Mol kurzusa 1 százalékkal, 2798 forintra, míg a Richter Gedeoné 1,2 százalékkal, 7385 forintra nőtt. 

Csütörtökön is jól szerepelt a 4iG, amely 3,9 százalékkal, 805 forintig hajrázott, de nem panaszkodhattak a 2,8 százalékkal, 596 forintig vágtázó Duna House részvényesei sem. Mindkét cég kiváló első negyedéves gyorsjelentést közölt kedden. A Duna House még sohasem zárt ebben a magasságban. 

Az euróért 17 óra körül 394,3 forintot, a dollárért pedig 367,7 forintot adtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.