BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ferenc pápa térdproblémái ellenére is folytatja külföldi útjait

Ferenc pápa megerősítette pénteken, hogy a mozgását nehezítő térdproblémái ellenére továbbra is utazni fog külföldre, legközelebb április 28. és 30. között Magyarországra.

A katolikus egyházfő pénteken audiencián fogadta a pápa külföldi útjain igénybe vett ITA Airways olasz légitársaság vezetőit és munkatársait. A pápa köszönetet mondott gondos és figyelmes munkájukért, amelynek köszönhetően ő egyházfőként – egészségi nehézségei ellenére – még mindig képes utazni.

Fontos számomra, hogy az emberekkel, a hívőkkel, más vallási közösségek tagjaival, jóakaratú férfiakkal és nőkkel találkozzam. Egy személyes beszélgetés egészen más, mint egy küldöttön vagy videókapcsolaton keresztül kommunikálni

– mondta el Ferenc pápa. Hozzátette, hogy azért utazik, hogy testvéreit megerősítse a hitükben, hogy a szenvedők közelében lehessen, hogy segítse azokat, akik a békéért dolgoznak.

Megerősítette, hogy Isten segedelmével két hét múlva elutazik 41. apostoli látogatására Magyarországra, majd utána következik Marseille, aztán Mongólia és az összes többi úti cél, amely még a várólistán van.

Március végén elindult Ferenc pápa áprilisi magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja. A www.ferenc2023.hu oldalon elérhetők a pápalátogatáshoz kapcsolódó információk.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.