BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a tizenkét hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 198,12 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, az ÁKK megemelt értékesítéssel 75,5 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 14,39 százalék volt, 7 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 6 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 91,57 milliárd forintból, szintén megemelt értékesítéssel, 36 milliárd fogadott el az ÁKK. A meghirdetett mennyiség 15 milliárd forint volt. Az aukciós átlaghozam 7,51 százalék volt, 35 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 15 éves lejáratú kötvényekre 7,57 százalék volt.

A harmincéves futamidejű zöld kötvény aukcióján a meghirdetett összegnek megfelelően, 5,0 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 15,53 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az aukciós átlaghozam 7,45 százalék volt, 114 bázisponttal alacsonyabb az előző, szeptember 15-i aukción kialakultnál.

Csökkent a három hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkontkincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ. A három hónapos diszkontkincstárjegyek heti rendszerességgel tartott aukcióján az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.