BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szélviharok és villámáradások csaphatnak le Pakisztánra

A pakisztáni hatóságok az Arab-félsziget felől érkező Biparjoy ciklon miatt óvintézkedésként megkezdték hétfőn a déli Szindh tartományban és a tengerparti övezetekben élők evakuálását.

A meteorológiai szolgálat orkánerejű szélviharra és villámárvizekre adott ki figyelmeztetést keddtől csütörtökig.

A hatósági előrejelzés szerint a vihar óránként 160-180 kilométeres széllökésekkel érheti el az ázsiai ország déli partvidékét, és bizonyos környezeti feltételek esetén ez a hevesség jó ideig megmaradhat, akár 10 méter magas hullámokat is kelthet a tengeren. A ciklon Karacsi mellett pedig Badin és Tatta városára is lecsaphat – hívta fel a figyelmet a tengerparti övezetben tett látogatása során Murad Ali Sah, Szindh kormányfője. Ali Sah elmondta, hogy hétfőn este a ciklon mintegy hatszáz kilométerre délre járt Karacsitól, de a part menti övezetekben már akkor érezni lehetett az erejét.

A hatóságok elrendelték az óriásplakátok leszerelését, megkezdték az érintett lakosság biztonságos helyre menekítését, megtiltották a halászhajóknak a nyílt tengeren tartózkodást, Karacsiban pedig a tengerhez vezető utat is lezárták a forgalom elől biztonsági okból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.