BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Városháza Park

Május közepén nyílik meg a Városháza pop-up park, Vitézy szerint bohóckodás az egész

A Városháza park állandó vendéglátóhellyel, időszakos és tematikus programokkal, workshopokkal, koncertekkel, és a nemzetközi sportesemények közvetítéseivel várja az érdeklődőket.

Már csak néhány napot kell aludni és megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat – fogalmaz a Budapest Brand Nonprofit Zrt.

Városháza Park
A Városháza Park eredeti terve / Fotó: Facebook / Karácsony Gergely 

Egyedi utcabútorokkal és növényekkel kialakított új közösségi tér várja látogatókat május 17-től a Városháza udvarán.

A nemrég még parkolóként üzemelő udvar most teljesen megújulva, állandó vendéglátóhellyel, időszakos és tematikus programokkal, workshopokkal, koncertekkel, és a nemzetközi sportesemények közvetítéseivel várja az érdeklődőket. A park a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. szervezésében standup műsorral és zenei programmal nyílik meg pénteken, szombaton az Olvasni szabad! irodalmi programmal indul a nap, majd a Városházát és környékét bemutató sétán lehet részt venni. Ezt követően Fejlesszük közösen a parkot! címmel rendeznek workshopot, majd DJ Palotai emlékesttel készülnek a szervezők. 

Vitézy: közpark helyett bohóckodás Karácsonytól

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt korábban élesen bírálta a főpolgármestert azért, mert bár a ciklus utolsó heteire ideiglenes pop up park lehet a Városháza parkolójából, a koronavírus-járvány idején lett volna nagyobb igény egy szabadtéri találkozóhelyre. Vitézy Dávid emlékeztetett arra is, hogy 

Karácsony Gergely régi terve volt a Városháza park létrehozása a Deák Ferenc téren, ezt azonban nem valósította meg.

„A kapu most is zárva. Kísérleteznek valami bohóckodással, amit pop-up parknak hívnak, de valódi közparknak és a köztér átfogó megújításának nyoma sincs” – fogalmazott Vitézy Dávid a videójában. 


 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.