BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest 2021.04.03.DunaHouse irodafoto: Vémi Zoltán/Világgazdaság Budapest 2021.04.03.
DunaHouse iroda
foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Ezek voltak a fővárosi ingatlanpiac legjei

Csokorba gyűjtötte a fővárosi ingatlanpiac legjeit a Duna House. Az összefoglalóból kiderül, melyek voltak a legdrágábban tulajdonost cserélő ingatlanok az idén.

Az igencsak mozgalmas 2022-es év a magyarországi, és azon belül természetesen a fővárosi ingatlanpiac alakulásán is nyomot hagyott, ami a kínálaton, illetve a kerületek iránti érdeklődésen is meglátszik. Az év utolsó napjaiban a Duna House szakértői összegyűjtötték a legérdekesebb fővárosi ingatlanpiaci adatokat.

Budapest 2021.04.03.Duna House ingatlan irodafoto: Vémi Zoltán/Világgazdaság Budapest 2021.04.03.
DunaHouse iroda
foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
Fővárosi ingatlanpiaci legek 2022-ből.
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az első negyedévben még szárnyalt a hazai lakáspiac, azonban a bizonytalan gazdasági környezet, a megugró hitelkamatok és a rezsicsökkentés szabályainak módosítása ennek véget vetett. Az energetikai szempontok előtérbe kerülése a keresletet is átformálta, népszerűbbé váltak a 20-40 négyzetméteres, belvárosi kislakások, de természetesen a nagyobb alapterületű ingatlanok sem feltétlenül maradtak új tulajdonos nélkül.

A legnagyobb alapterületű, értékesített ingatlan a budai oldalon egy 1356 négyzetméteres irodaház a Bécsi út közelében,

amelyért 410 millió forintot fizetett a vásárló, ezzel ez az ingatlan lett 2022 legalacsonyabb négyzetméteráron elkelt budai ingatlana is.

Míg a legkisebb alapterületű, budai lakásért egy 18 négyzetméteres, jó állapotú, téglaépítésű minigarzonért 827 ezer forintot kapott négyzetméterenként az eladó.

Legeket és rekordokat hozott 2022 a budapesti ingatlanpiacra

Izgalmasan alakult az ingatlanpiac 2022-ben, és szélsőségekből az idén sem volt hiány. Volt, aki 1,1 milliós négyzetméteráron vett házgyári lakást – öt kerületben pedig már a használt ingatlanok négyzetméterára is meghaladja az egymillió forintot.

A pesti oldal kerületei között a leghatalmasabb alapterületű ingatlan, egy 750 négyzetméteres, lakható, XIX. kerületi monstrum

98 millió forintért kelt el, vagyis kevéssel több, mint 130 ezer forintért négyzetméterenként, ezzel elnyerte a legalacsonyabb négyzetméterárú idén értékesített budapesti ingatlan címet is.

A legmagasabb négyzetméterárat egy a budai hegyekre néző, lenyűgöző panorámával rendelkező, másfél szobás lakásért fizették, amely igazi különlegesség, hiszen a Várban található. Az 52 négyzetméteres, nagyon jó állapotú kuriózum 120,5 millió forintért talált új tulajdonosra, vagyis több mint 2,3 millió forintot fizettek érte négyzetméterenként.

A pesti oldalon egy XIII. kerületi lakás nyerte el ezt a címet. A 105 négyzetméteres, új építésű lakás 241 millió forintért talált gazdára, közel 2,3 milliós négyzetméterárat fizettek az elvehetetlen dunai panorámával rendelkező lakásért, két nagyméretű gépkocsibeállóval és tárolóval. Ezzel ez az ingatlan a Duna House közreműködésével a legmagasabb áron értékesített, új építésű, fővárosi lakás címet is elnyerte 2022-ben, míg a legalacsonyabb összegért vásárolt új lakás egy befektetésnek szánt, váci úti, 18 négyzetméteres kislakás volt, amelyért 22,1 millió forintot, tehát 1,23 millió forintot fizettek négyzetméterenként.

A Duna House árfolyama
 

Az ingatlanközvetítő vállalat munkatársai olyan ügyféllel is találkoztak, aki inkább kevesebbet fizetett volna négyzetméterenként, de nagyobb alapterületű és mindenképpen új építésű otthont képzelt el. Ebben az esetben az ügyfél kénytelen volt kompromisszumot kötni, és a város külsőbb kerületeiben keresgélni. Végül 440 ezer forintos négyzetméteráron egy XVII. kerületi, 222 négyzetméteres, új építésű ikerházfélre tehetett szert modern, hőszivattyús fűtésrendszerrel, 98 millió forintos vételáron.

A legmagasabb összeget, közel 780 millió forintot egy jakuzzis, medencés, 340 négyzetméteres, nagyon jó állapotú, II. kerületi luxusokosotthonért fizették,

ez a tranzakció csaknem 2,3 millió forinton zajlott négyzetméterenként.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.