Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka év végére esik – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője szerdán az M1-en.
Lévai Ferenc azt mondta, hogy
Magyarországon egy ember évente átlagosan 6,7 kilogramm halat eszik, pedig hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztani.
A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon
– tette hozzá.
A szóvivő beszélt arról is, hogy az éves haltermelés 81 százalékát a ponty, 15-16 százalékát a harcsafélék teszik ki. Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában – emelte ki Lévai Ferenc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.