BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új Lidl–bolt: kígyózó sorok várták a nyitást – ilyen üzlet még nem volt Magyarországon, és lehet, hogy nem is lesz több

A múlt héten új Lidl üzemeltetésű bolt nyílt itthon. A különlegességét az adja, hogy ebben nem élelmiszert, hanem barkácstermékeket forgalmaznak. Az új Lidl-boltot kitörő érdeklődés fogadta, sokan órákig álltak sorba, hogy bejussanak. Úgy tűnik, több ilyen üzletet egyelőre nem terveznek átadni.

A múlt héten futott végig a magyar sajtóban, hogy eddig soha nem látott boltot nyit a Lidl Magyarországon.

lidl, parkside
Új Lidl-bolt: kígyózó sorok várták a nyitást – ilyen üzlet még nem volt Magyarországon / Fotó: Facebook

Ahhoz képest, milyen kuriózumról van szó, a Lidl egyáltalán nem verte nagy dobra a fejleményt, de azért gondoskodott róla, hogy nyilvánosan is megjelenjen az erre vonatkozó információ. A szemfülesek július első hetében vették észre a legnagyobb magyarországi boltlánc aktuális akciós újságjában, hogy július 11-én megnyitja kapuit a Lidl Parkside üzlete a biatorbágyi Premier Outletben. Ez a hír pár nappal később a bolt közösségi médiás felületén is megjelent.

Így is történt, múlt csütörtökön megnyílt az első magyarországi Parkside mintabolt, amelynek a fogadtatása minden várakozást fölülmúlt. 

Új Lidl-bolt: kígyózó sorok várták a nyitást

Beszámolók szerint

százméteres sorok alakultak ki, és csak több óra várakozást követően lehetett bejutni az üzletbe.

„A Parkside-bolt nyitását reggel 10 órára hirdették meg, én 9:45-kor álltam be a több száz méteres sorba. Így 13:30 kor sikerült bejutnom, három és fél óra várakozás után. Látszik, hogy fel voltak készülve a tömegre, mivel egy teljes raklap ásványvizet is kikészítettek, amit az ott dolgozók folyamatosan osztogattak a sorban állóknak. Árukészlettel is nagyon fel voltak készülve, az üzlet mögött nagyjából 15-20 megpakolt raklap volt. Én amikor bejutottam, akár azt is hihettem volna, hogy az első vásárló vagyok a boltban, mivel nagyon szépen tele volt áruval” – írja az egyik vásárló, aki ott volt a Parkside nyitásánál.

Péntekre aztán valamennyire normalizálódott a helyzet, de továbbra is arról érkeztek jelzések, hogy néhány tízperces várakozásra szükség volt a boltba való bejutáshoz. A nagy sikert látva fel is merült a kérdés, hogy vajon a Lidl tervez-e még önálló szerszám- és kisgépszaküzletet nyitni az országban, már csak azért is, mer a közösségi médiás aktivitás látva a főképp hobbifelhasználóknak szánt termékeknek komoly rajongótábora alakult ki. 

Ilyen Lidl-üzlet még nem volt Magyarországon és lehet, hogy nem is lesz több

Lapunk ezért megkereste a boltot, és arról érdeklődtünk: 

  • mekkora beruházásról és mekkora alapterületű boltról van szó?
  • Hány főt foglalkoztatnak az új boltban?
  • Terveznek-e további ilyen üzletet, üzleteket nyitni Magyarországon?
  • A Parkside termékek idővel kikerülhetnek-e a hagyományos Lidl-élelmiszerboltok kínálatából?
  • Hogyan fogadták a vásárlók a boltnyitást, mekkora forgalmat tapasztalnak az első napon, megfelel-e ez a várakozásaiknak?

A Lidl Magyarország válaszában közölte, hogy a biatorbágyi Premier Outlet területén nyílt Parkside szaküzlettel öt új munkahelyet teremtett. Az is kiderült, hogy a több mint száz négyzetméter alapterületű szaküzlet a Lidl által üzemeltetett kereskedelmi egység, és a vállalat saját márkás Parkside termékeire specializálódott.

Így az outlet üzletben kizárólag a már jól ismert otthoni szerszámok és asztalos, illetve más barkácsmunkákra is alkalmas termékek (fúrógépek, elektromos gyalupadok, sarokcsiszolók) mellett speciális gépek és árucikkek érhetők el. A szaküzletben a termékeket legalább 30 százalékkal (kivéve az akkumulátorokat) csökkentett áron lehet megvásárolni. „Várakozásoknak megfelelő, élénk érdeklődés övezte az üzletnyitást, amely nagy örömünkre szolgált. Mindazonáltal a Parkside termékek továbbra is megtalálhatók a Lidl mind a 207 áruházában” – szögezte le a boltlánc.

Vagyis úgy tűnik, további Parkside-üzlet elindítása egyelőre nincs napirenden, és az is biztosnak tűnik, hogy ezek a termékek megmaradnak a Lidl-boltok szortimentjében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.