BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzemanyag: alig lehet követni, úgy esik a benzin és a dízel ára – keddtől is olcsóbb

Most jelentették be az új üzemanyagárakat.

Tovább csökkennek itthon az üzemanyagárak – jelentette a Holtankoljak hétfőn.

Székesfehérvár, 2022. március 13.
A Royal Dutch Shell, vagy közismertebb nevén a Shell egy holland-angol multinacionális olajvállalat magyarországi vállalatának a Shell Hungary Zrt.-nek egyik üzemanyagtöltő állomása az M7-es autópálya 59 km-es kilométer szelvényében, Székesfehérvárnál.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Üzemanyag: alig lehet követni, úgy esik a benzin és a dízel ára – keddtől is olcsóbb / Fotó: Faludi Imre / MTI

Az üzemanyagár-figyelő blog szerint keddtől nagykereskedelmi szinten

  • a benzin ára bruttó 3 forinttal,
  • míg a gázolajé bruttó 4 forinttal csökken.

Ez egyúttal azt jelenti, hogy ennyivel kell kevesebbet fizetniük a benzinkutaknak a nagykereskedőknek. Amennyiben ezt az árelőnyt a kutasok átadják a járműtulajdonosoknak, akkor a 95-ös benzin átlagára 606 forintról 603 forintra, míg a gázolaj átlagára 603 forintról 599 forintig eshet keddtől.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a jellemző árak eltérhetnek. Lapunk tapasztalatai alapján jelenleg a benzin literjét 601, a dízelét 600 forint körül mérik. Összességében januártól mostanáig (hangsúlyozottan nagykereskedelmi szinten) a literenkénti benzinár 47, a dízelár pedig 20 forinttal nőtt. Igaz, 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva a benzinár tehát 6 forinttal drágult, a dízelnél viszont 21 fontos mínusz figyelhető meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.