BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bill Clinton is Obamát támogatja

Immár Bill Clinton, egykori amerikai elnök és Hillary Clinton férje is Barack Obama mögé állt: teljes vállszélességgel támogatja kampányát.

Bill Clinton kampányfőnöke elmondta: a volt elnök elkötelezetten dolgozik az Obama-kampány sikere mellett.

A napokban, mint azt már korábban jeleztük, Obama kampánya felszólította támogatóit, gyűjtsenek Hillary Clintonnak mintegy 10 millió dollárt, adóssága (mintegy 20 millió dollár) törlesztésének segítésében.

A BBC tudósítója szerint annak ellenére, hogy Obamáék hangsúlyozzák a Clinton-stáb támogatását, továbbra is nagy a feszültség a két tábor között. Állítólag a demokrata párharc vége óta nem beszélt egymással a két szenátor.

A feszültséget még a kettejük kampányának tulajdonítják, amikor többször egymásnak támadtak Irak és a nemzetbiztonság, vagy a „faji kérdés” mentén.

Kettejük „békülési rendezvényét” most pénteken New Hampshire-ben tartják, ahol mindketten 107 delegáltat nyertek el az előválasztásokon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.