BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

CIA-börtönök: a The New York Times megírta, a lengyelek tagadják

Bogdan Klich lengyel védelmi miniszter szerint a minap a The New York Times-ban megjelent értesüléssel, miszerint valóban voltak titkos CIA-börtönök Lengyelországban, csupán Varsót akarják lejáratni.

Az amerikai napilapban megjelent cikk egy CIA-tisztet idéz, aki elmondta, a legfontosabb börtöneik három éven át Lengyelországban voltak - idézi fel a Warsaw Business Journal.

Az ország mellett azért döntöttek, mert ideológiailag és vallásilag is nagyon távol áll az Al-Kaidától, így alacsony kockázatot jelentett. „És ami még fontosabb: a lengyel tisztek együttműködtek.”

Az elnök semmilyen információval nem rendelkezik, ami akárcsak arra utalna, hogy titkos CIA-börtönök voltak az országban, ahol terroristákat tartottak és kínoztak” – áll az Elnöki Palota állásfoglalásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.