BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Külföldön is kampányolnak majd az amerikai elnökjelöltek

Európába érkezik az amerikai választási kampány! A korábbi évtizedekhez képest szokatlan módon John McCain és Barack Obama szenátorok külföldön is bizonygatják választópolgáraiknak rátermettségüket a világ legnagyobb gazdaságának vezetésére.

Obama az augusztusi jelölőgyűlésig elutazik Franciaországba, Németországba, Nagy-Britanniába, Jordániába és Izraelbe; további utakat tervez Irakba és Afganisztánba - írja a Reuters. Így próbálja meggyőzni a szavazókat: igenis van keresnivalója a nemzetközi politikai porondon, bármit is mondjanak a republikánusok.

McCain, aki Obamát naivitással és tapasztalatlansággal vádolja, külföldi útjai során Latin-Amerikára koncentrál, így próbálva javítani a hispánok körében egyre romló megítélését. Ők az összes választóknak mintegy 9 százalékát teszik ki, ráadásul a hinta-államokban döntő lehet szavazatuk.

McCain kolumbiai látogatása egy másik témát is rejteget: a republikánus szenátor támogatja a szabadkereskedelmet a „droghatalommal”, míg Obama erősen ellenzi azt.

Korábban Jimmy Carternek sikerült külföldi utakkal hitelességet és elnökválasztást nyernie: a farmert és akkoriban ismeretlen kormányzót 1976-ban izraeli és japán útjai tették hiteles politikussá sok választó szemében.

A hírportál egyben sugallja, hogy a nyári uborkaszezon is hozzájárul a külföldi utakhoz: így próbálja a két jelölt újra és újra tematizálni a – nem kevés – 24 órás amerikai hírcsatornákat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.