BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Se ruhapénz, se 13. havi - csalódtak a köztisztviselők a Prémium programban

Több köztisztviselő is sikerrel fordult bírósághoz, miután kiderült, hogy a Prémium évek program keretében nekik ígért juttatások egy részét nem kapják meg - írja a Népszabadság.

A program lényege, hogy a nyugdíj előtt álló közszolgák az utolsó három évüket rövidebb munkaidőben, a korábbi illetményük 70 százalékáért dolgozhatják le. A kezdeményezéshez eddig több mint 2 és fél ezren csatlakoztak.

A problémák akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy a kevesebb fizetés mellé már nem kapnak 13. havi bért és ruhapénzt sem - tudósít a hirado.hu a Népszabadság cikke alapján.

Újabb csalódást okozott a köztisztviselőknek, hogy az év eleje óta - szemben a korábbi ígéretekkel - mégis fizetniük kell a 4 százalékos egészségügyi járulékot, ráadásul egy százalékkal nőtt a nyugdíjjárulék mértéke is. Ez összesen havi nettó 8-15 ezer forint bércsökkenést jelent. Ráadásul az elmúlt években még az infláció mértékével sem emelkedett a fizetésük, ami három év alatt már 20 százalékos bérhátrányhoz vezetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.