BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakadó esőben Hamilton győzött

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es világbajnokság kilencedik futamát, a Brit Nagydíjat, és sikerével a pontversenyben utolérte a brazil Felipe Massát az élen.

A Silverstone-ban rendezett, többnyire szakadó esőben lebonyolított 60 körös futamon Hamilton mögött a német NickHeidfeld (BMW-Sauber) végzett a második helyen, míg a brazil Rubens Barrichello (Honda) lett a harmadik. Hamilton, aki az idén harmadszor győzött, 48 ponttal az élre került a vb-összesítésben holtversenyben a 13. helyen célba érkezett Massával, de hozzájuk hasonlóan a címvédő, ezúttal negyedik finn Kimi Räikönnennek is 48 pontja van, csakhogy míg riválisainak három futamgyőzelme van, neki kettő, így harmadik a pilóták rangsorában. Hamilton a negyedik helyről rajtolt, és az 5. körben sikerült megelőznie az akkor vezető csapattársát, Heikki Kovalainent, majd az extrém időjárási körülmények ellenére fölényesen nyert.

Eredmények, Brit Nagydíj
1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:39:09.440 ó (átlag: 186,585 km/ó)
2. Nick Heidfeld (német, BMWSauber) 1:08.500 p hátrány
3. Rubens Barrichello (brazil, Honda) 1:22.200 p h.

A pontverseny állása
Pilóták:
1. Lewis Hamilton 48 pont
2. Felipe Massa 48
3. Kimi Räikkönen 48

Konstruktőrök:
1. Ferrari 96
2. BMW-Sauber 82
3. McLaren-Mercedes 72

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.