BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parkolás: csak óvatosan a több fizetési felszólítással - Ombudsmani vizsgálat

Alkotmányos visszásságot eredményeznek a fővárosi parkolási rendeletben tapasztalható hiányosságok, ezért szükséges a jogszabály módosítása – derült ki az állampolgári jogok országgyűlési biztosának vizsgálatából

Szabó Máté ombudsman lakossági bejelentés nyomán, az úgynevezett többszörös pótdíjazás ügyében folytatott vizsgálatot.

„A jogállamiság elvével, továbbá a tisztességes eljáráshoz való joggal összefüggő visszásságot okoz, ha egy parkolási társaság ellenőre több fizetési felszólítást is elhelyez az ugyanott huzamosabb ideig parkoló gépkocsin” – fogalmazott közleményében Szabó Máté. Álláspontja szerint a parkolási társaság számára a jelenlegi szabályozás lehetőséget teremt az önkényes értelmezésre.

Az ombudsman ezért javasolta Budapest Főváros Közgyűlésének, hogy pontosítsa az ilyen esetekre vonatkozó szabályokat. Szabó Máté kérésének eleget téve Demszky Gábor főpolgármester kérte az illetékes ügyosztályokat, hogy az előírt válaszadási határidőn, hatvan napon belül vizsgálják meg a jelentést, és tegyenek javaslatot a szükséges intézkedésekre – reagáltak lapunk megkeresésére a Főpolgármesteri Hivatalban.

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=235108

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.