BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vietnami biztonsági rendőrség ismét aktív Lengyelországban

A vietnami biztonsági rendőrség közegei Lengyelországban tartózkodó vietnami disszidenseket hallgatnak ki, tartóztatnak le. Ehhez pedig ismét segítséget nyújt a lengyel határrendőrség - írja a Gazeta Wyborcza című lengyel lap.

A vietnami biztonsági rendőrség közegei a 2004-ben aláirt bilaterális egyezmény alapján járnak el Lengyelorságban, ahol kihallgatásokat végeznek a lengyel határt őrző rendőrök által elfogott vietnamiak körében. Piotr Stachanczyjk belügyminiszter-helyettes szerint jó ok van arra, hogy fenntartsák a bilaterális egyezmény hatályát.



Egyébként is jelenleg szános ország, köztük uniós tagállamok, készülnek arra, hogy hasonló egyezményt kössenek Vietnammal. Ilyen tárgyalásokat folytat a Cseh Köztársaság és Franciaország - a lengyel belügyminiszter-helyettes szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.