BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pelé is kampányol Rióért

Edson Arantes do Nacimento, azaz Pelé is nagykövete lesz Rio de Janeiro olimpiai pályázatának. A brazíliai metropolisz mellett Madrid, Chicago és Tokió van még versenyben a 2016-os játékok rendezési jogának elnyeréséért.

„Épp akkora erőbedobással fogok tevékenykedni, mint amikor a  2014-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogáért kampányoltam” – jelentette ki a háromszoros világbajnok ex-futballista egy sajtótájékoztatón, amit a pánamerikai sportszövetség acapulcói közgyűlése idején tartottak. Pelé azt ígérte: valamennyi kontinensre ellátogat, hogy a riói rendezésért lobbizzon.

A versenyben maradt városoknak jövő februárig kell elküldeniük a minden részletre kiterjedő pályázati anyagukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB), majd következik a szemlebizottság látogatása. A NOB egy hónappal a 2009. október 2-i döntés előtt kapja kézhez a bizottsági összegző jelentést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.