BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Vatikánba is begyűrűzött a válság - Ellenőrzik a dolgozók munkaidejét

Negyven év kihagyás után a vatikáni kormányzat újra ellenőrzi munkatársainak időbeosztását. A miniállam dolgozóinak kontrollálására mágneskártyás beléptetőrendszert vezetnek be.

Az időbeosztás betartását XXIII. János pápa törölte el még 1960-ban. Január elsejétől azonban ismét bevezetik az ellenőrzést. "Semmilyen időveszteséget nem engedhetünk meg magunknak" – nyilatkozta Renato Boccardo püspök, Vatikán Város titkára a La Stampa című lapnak.

Nyilatkozatát egy vatikáni szóvivő is megerősítette, mondván: a pénzügyi helyzetet meg kell oldani és nem engedhetik meg maguknak, hogy új munkatársat vegyenek fel – tudósít a Bloomberg.

A Vatikán bevételeit egy milliárd dollárnyi részvény, kötvény és ingatlan csomagjából szerzi. Míg a kilencvenes években jól profitált a fellendülő részvénypiacból, 2007-ben és idén is veszteségeket szenvedett el a gazdasági válság miatt.

A vatikáni kormányzat 2 748 embert foglalkoztat, közöttük világi és papi személyekkel egyaránt. A munkaidő ellenőrzésén kívül a tervek szerint értékelési rendszert is bevezetnek majd, így jutalmazva azokat, akik hatékonyan dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.