BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar sérültje is van a mumbai támadásoknak

Meglőttek egy magyart a szerdai mumbai támadásokban, az európai parlamenti munkatárs állapotáról nincs hír - mondta a helyszínen tartózkodó Glattfelder Béla néppárti EP-képviselő telefonon az MTI-nek.

Glattfelder Béla néppárti európai parlamenti képviselő és a magyar szakértő az egyik megtámadott mumbai szállodában lakott. A magyar tiszteletbeli konzul már a helyszínre utazott, hogy gondoskodjon a politikus biztonságáról. A szerdai mumbai támadásoknak legkevesebb tizenhat halottja van. India pénzügyi fővárosában fegyveresek hét helyszínen több célpont - ötcsillagos szállodák, idegenforgalmi nevezetességek és egy pályaudvar közelében - tüzet nyitottak.

A.N. Roy, Mahárástra szövetségi állam rendőrfelügyelője elmondta, hogy a támadásokban sokan megsérültek, a rendőrök szembeszálltak a támadókkal. A támadók a Tádzs Mahal és az Oberoi luxusszállodáknál is lövöldözni kezdtek. A rendőrség és szemtanúk szerint harmincan sebesültek meg.

 A helyzet jelenleg meglehetősen áttekinthetetlen, mert a támadások helyszíneit lezárták és a kórházak nem adnak felvilágosítást - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.