BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

SZDSZ: Szégyelljük magunkat, hogy a magyar szurkolók megsértették a vendéglátókat

Szégyelljük magunkat azért, hogy a magyar szurkolók megsértették a vendéglátókat - mondta az európai ügyek bizottságának elnöke a dunaszerdahelyi eseményekkel kapcsolatban.

El kell marasztalni és ki kell közösíteni a romboló hatású nacionalizmust, a gyűlöletkeltő politikát és retorikát - jelentette ki Eörsi Mátyás (SZDSZ) és Milan Urbáni, a magyar és a szlovák parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke a két testület együttes ülését követő szerdai komáromi sajtótájékoztatón.

Rettenetes volt látni a rengeteg provokatív, ostoba, a történelem szemétdombjára való szurkolói plakátot, amelyek hol gyalázták a szlovákságot, hol kétségbe vonták állami létüket – tudósít a Hírszerző. Szégyelljük magunkat azért, hogy a magyar szurkolók megsértették a vendéglátókat - mondta Eörsi Mátyás a dunaszerdahelyi eseményekkel kapcsolatban.

Az európai ügyek bizottságának elnöke leszögezte: törvényi eszközöket kell találni azok megfékezésére, akik II. világháborús náci egyenruhában jelennek meg Szlovákiában és Magyarországon.

Eörsi Mátyás az együttes bizottsági ülésen felvetett témák közül kiemelte, hogy jogszerűtlen rendőri fellépés a legfejlettebb demokráciákban is előfordul, de a nyilvánosság előtt számolnak be a vizsgálat eredményeiről. Mint mondta, bízik abban, hogy a szlovák kormány bemutatja a dunaszerdahelyi stadionban történtekről készült videofelvételt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.