BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragikus landolás

Egy ember meghalt, hat társa eltűnt, amikor javítás utáni próbarepülés közben a Földközi-tengerbe zuhant az Air New Zealand új-zélandi légitársaság Airbusa. A dél-franciaországi Saint-Cyprien közelében történt baleset körülményeit még vizsgálják.

Próbarepülés közben zuhant csütörtökön a tengerbe egy Airbus A320-as repülőgép a dél-franciaországi Saint-Cyprien közelében. Az esetleges túlélők után kutatva a szerencsétlenség színhelyére indult a parti őrség öt hajója, két helikoptere és egy repülőgépe.

A keresőbrigádok a tenger felszínén észlelték a gép roncsait. A helyi hatóságok szerint 40-50 méter mélyen süllyedt a gép a tengerbe, a felszínen csak néhány darabját találták meg.

A délnyugat-franciaországi Pyrénées-Orientales megye prefektúrájának szóvivője szerint heten utaztak a gépen. Egy ember holttestét megtalálták, hat társa eltűnt. A szóvivő szerint a szerencsétlenül járt gép az Air New Zealand új-zélandi légitársaság Airbusa volt.

A repülő a spanyol határ közelében fekvő Perpignanból szállt fel. Javítás céljából volt a perpignani Airbus-üzemben, és éppen próbarepülést hajtott végre, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség.

origo-MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.