BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ahmedinezsád eltékozolja az iráni vagyont"

Mahmud Ahmedinezsád iráni elnök a támadások kereszttüzébe került, miután országában az 1979-es iszlamista fordulat óta nem volt ilyen magas az infláció és a munkanélküliség Iránban.

A reformerők legnagyobb pártja szerint az elnök elpazarolja az állami olajbevételeket. Így pedig éppen fő választási ígéretét, az olajból befolyt pénzek igazságos elosztását nem váltotta be – idézi a Die Presse az Iszlám Részvételi Front főtitkárát.

Szerintük a kormány a nyáron, amikor 150 dollár volt az olaj hordónkénti ára, túl kevés pénzt rakott félre ahhoz, hogy most az 50 dolláros árszint mellett is fenntarthassa kiadásait. Szerintük Ahmedinezsád politikája nagy gondokat zúdít mindenekelőtt a szegényebb irániak számára.

A 2005-ben megválasztott elnök valószínűleg jövőre újra indul a választásokon. Addig azonban továbbra is szembesülnie kell az ellene szegezett számonkérésekkel: a világ 4. legnagyobb olajkitermelőjénél jelenleg 29 százalékos az infláció.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.