BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: "A válság adatai riasztóak!"

Ami most előttünk van nehéz minősíteni, hogy gazdasági értelemben kicsi vagy nagy jégkorszak lesz-e. Valószínűbb, hogy nagy lesz – szögezte le Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Gazdaságpolitikai Fórumon elhangzott felszólalásában.

Az adatok riasztóak: jövőre a németországi gazdaság mindegy 4 százalékkal fog csökkeni, s ez Magyarországra is nagy hatással lesz. A probléma komolyabb, mint korábban gondoltuk; józanságra van szükség - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

A könnyebben kezelhető válságszakaszon túl vagyunk. A második szakasz lényegesen nehezebb lesz: itt a kulcsprobléma a hatékony piacok léte vagy meg nem léte lesz - fejtette ki Gyurcsány. A rohamos piacszűkülés hatásainak kezelésére lényegesebb kevesebb eszköz áll a kormány rendelkezésére. Leszögezte: most a likviditás kérdése van napirenden, az 1400 milliárd forintos gazdaságélénkítő csomaggal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.