BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

100 ezres bírságot is kaphat a szmogriadót megszegő autós

Budapesten a jövőben 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak azok az autósok, akik megszegik szmogriadó-rendeletet - határozott csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés.

A januári szmogriadó tapasztalatai alapján az ellenzék sem vitatta a változtatások szükségességét, kifogásolták azonban az anyag helyszíni előterjesztését, hiányolták a szükséges egyeztetéseket, szakvéleményeket. Úgy vélték, hogy rövidesen újabb módosításra lesz szükség - számol be az InfoRádió az MTI alapján.

A főváros új szmogriadó-rendelete egyebek közt rögzíti, hogy a jövőben a szmogriadó életbe lépését megelőző napon este hat óráig nyilvánosságra kell hozni a riadó elrendelését. A szmogriadó reggel hattól este tíz óráig lesz érvényben. A korábbi kategorikus tiltással ellentétben az új szabályozás szerint a főpolgármester nem elrendeli, hanem szükség esetén elrendelheti a járműkorlátozásokat. Változás az is, hogy 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak a szabályszegő autósok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.