BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A válság miatt számos miniszter nem megy el a bécsi operabálra

Míg a tavalyi operabálon az osztrák kormány szinte minden tagja megjelent, számos miniszter távol tartja magát a ma esti luxus eseménytől.

De nem lesz ott az osztrák üzleti élet számos prominens vezetője sem, kiemelten a banki és a biztosítási ágazatból. Ám várhatóan megjelenik Josef Pröll alkancellár és Reinhold Mitterlehner gazdasági miniszter. Pröll szerint a Bécsi Operabál az osztrák báli szezon "zászlóshajója" és több mint 60 millió eurót hoz a gazdasági megélénkítésére – tudósít a ORF.

Christoph Leitl, az Osztrák Gazdasági Kamara elnöke is fontosnak tartja az eseményt, mert az fontos részét képezi az ázsiai és az arab térségből érkező vendégekkel való üzleti kapcsolatok egyengetésének. Ám az Operabálon helyettesével, Richard Schenzzel képviselteti magát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.