BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytathatja a miskolci rendőrkapitány - nem történt jogsértés?

Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette.

Bencze József elmondta, hogy a szombaton lezárt vizsgálat szerint Pásztor Albert jogsértést nem követett el, ezért az országos rendőrkapitány javasolta átvezénylésének megszüntetését, amiről még szombaton este tájékoztatta Draskovics Tibort. A miniszter egyetértő válasza vasárnap érkezett meg. Bencze József hozzátette: a vizsgálat megállapította, hogy a vitatott nyilatkozat általánosításra, félreértésre alkalmas lehet, ezért a miskolci rendőrkapitány figyelmeztetésben részesül. Minden megszólaló számára fokozott követelmény az általánosításra lehetőséget adó, félreérthető nyilatkozatok elkerülése - tette hozzá.
 
Pásztor Albert pénteki miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta: a decemberben és januárban Miskolcon történt valamennyi rablási „bűncselekmény elkövetője cigány származású volt”. Ezt követően az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek idejére átvezényelte a főrendőrt a megyei főkapitányságra.

MTI - AS Network Pásztor Albert -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.