BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány direkt nem a reform szót használja

Gyurcsány Ferenc szerint a válság elmúltával muszáj lesz foglalkozni a népszavazáson elutasított rendszerek átalakításával. A miniszterelnök úgy fogalmazott: azért nem használja a reform szót, mert ettől félnek az emberek. A kormányfő erről a közszolgálati televízió Az Este című műsorában beszélt.

A kormányfő a közszolgálati televízióban úgy fogalmazott: most nem foglalkoznak olyan nagy, mély intézményi reformokkal, mint az igazgatási rendszer, az egészségügy vagy az oktatás megújítása, mert az éppen azzal járna, amit el akarnak kerülni, elbocsátásokkal - számol be az InfoRádió. Gyurcsány Ferenc szerint azt, amivel most foglalkoznak, vagyis az adó- és a szociális rendszer átalakítását reformnak lehet nevezni, csak mivel az emberek utálják ezt a szót, ezért használják inkább az átalakítás vagy a megújítás kifejezéseket. 

 Gyurcsány Ferenc úgy véli: a gazdaságélénkítő csomaghoz megszerezhető a parlamenti támogatás. Mint mondja: az SZDSZ és az MDF régóta ilyen típusú reformokat sürgetett.

A miniszterelnök elmondta: Magyarország valutatartalékai 1-2 évig akkor is elegendőek, ha külföldről semmilyen forrás nem érkezik az országba. Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy a kormány hamarosan elkészíti a vagyonadóról szóló jogszabályt. Ezután 2009 közepétől 2010 végéig megtörténik a vagyonok, elsősorban az ingatlanok felértékelése, 2011-től pedig három év alatt fokozatosan be is vezetik a vagyonadót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.