BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány intézményesített időhúzása a Válságkezelő Központ Dávid szerint

Látszatintézmények helyett határozott programokra, gyors döntéshozatalra van szükség - írja közleményében Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

A Magyar Demokrata Fórum számára érthetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc miért alakította meg a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központot, melynek személyi összetétele alapján ki lehet jelenteni: lényegében egy szűkített kormányülésről van szó - derül ki a közleményből, amely így folytatódik: Az MDF szeretné felhívni Gyurcsány Ferenc figyelmét, hogy már létezik egy, a válság kezelésére hivatott intézmény, és ez nem más, mint a kormány. A válság idején hatékony és gyors döntések kellenek, és ehhez a leginkább érintett szakterületek vezetőinek folyamatos együttműködésére van szükség.

Az új testület kéthetente tartandó üléseivel nem lesz képes felvenni a tempót a naponta változó pénzügyi és gazdasági körülményekkel. Mi, konzervatívok úgy látjuk, hogy nem látszatintézkedésekre, nem látszatintézményekre, hanem határozott programokra és gyors döntéshozatalra van szükség. A Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ ugyanis nem más, mint a miniszterelnök intézményesített időhúzása - olvaható a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.