BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány leleplezné a Fidesz politikai szélhámosságát

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz butít, míg a szocialisták bátorítanak. A miniszterelnök a Népszabadság szombati számának adott interjújában azt mondta, hogy az MSZP-nek két irányban kell egyszerre kompromisszumot teremtenie: egyrészt a szakmai, politikai többség eléréséhez nyitnia kell az MDF és az SZDSZ, illetve a Reformszövetség felé, például az állami kiadások további lefaragásával, másrészt kompromisszumot kell teremtenie a munkavállalókkal, a szakszervezetekkel. A miniszterelnök úgy fogalmazott: lehet, hogy a Fidesz azt hiszi, meg lehet nyerni a választásokat program nélkül, és majd utána jön a feketeleves, de ő a helyükben nem inna előre a medve bőrére.

A kormányfő a 2010-es országgyűlési választások eredményét latolgatva úgy fogalmazott: a Fideszt a választók nagyjából 30 százaléka támogatja, változás abban van, hogy az MSZP, az MDF és az SZDSZ által képviselt progresszív demokratikus politika követői elbizonytalanodtak. De az idő nekünk dolgozik, én ebben megingathatatlan hiszek - szögezte le.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a programadás mellett az is a dolguk, hogy leleplezzék azt a politikai szélhámosságot, amit a Fidesz művel: a választók tudatos megtévesztését.

Arra a kérdésre, hogy a válság következménye-e, ami ma a cigánysággal történik, azt válaszolta: az egyik gyökere bizonyosan köthető a válsághoz. A másik gyökere tudatos politikai-társadalmi destabilizációból származik. Ez utóbbi a Fidesz lelkén szárad - közölte.

 

Arra a kérdésre, el tud-e képzelni olyan helyzetet, hogy lemondjon, azt válaszolta: neki az az egy dolga van most, hogy határozott kézzel kivezesse az országot a válságból, még elfogadható szociális áron. Minden más másodlagossá vált - közölte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.