BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaüthet az iraki háború támogatása

Az iraki háború támogatásáról hozott brit és holland kormányzati döntések előzményeinek kivizsgálása sorsdöntő szerepet kaphat a legfontosabb uniós állások elnyerésére idén induló versenyben.

Nagy-Britanniában a kormánynak a jövő hétig kell döntenie arról, hogy megfellebbezi-e az illetékes testületnek azt a határozatát, amely szerint nyilvánosságra kell hozni a 2003. március 13-i és 17-i kabinetülések jegyzőkönyvét.

Hollandiában Jan Peter Balkenende miniszterelnök a koalíciós partner Munkáspárt követelésének engedve adott zöld utat egy vizsgálatnak, amelynek eredményét várhatóan októberben hozzák nyilvánosságra.

Az iraki háború kérdése elsősorban az Európai Bizottság új elnökének kiválasztásában, illetve a lisszaboni szerződés elfogadása esetén az EU állandó elnökének, valamint külügyminiszterének személyéről szóló döntést befolyásolhatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.