BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

600 ezer aláírást gyűjtött - "Már fáj a kezem a kézszorításoktól"

A hatalom, a politika nem motivál, de a pénz sem – mondta a HVG-nek Seres Mária, a számla nélküli költségtérítések elleni referendum kezdeményezője.

Az országgyűlési képviselők kiváltsága ellen közel 600 ezer támogatót összegyűjtő, építész végzettségű Seres elmondta: az egész akciót egyedül találta ki, a férje nem is örült neki igazán, de azért segít a végrehajtásában. „Nem vagyok teljesen kezdő az aláírásgyűjtésben. Amikor nálunk az iskolaudvar egy részét pár éve el akarta adni az önkormányzat, akkor is így tiltakoztunk – sikerrel” – emlékezett vissza.

Seres Mária úgy nyilatkozott: egyik párthoz sem húz, választásokon a legkisebb rosszra szokott szavazni, de amióta révbe ért a kezdeményezése, két-három kisebb párttól már megkeresték. A hirtelen jött népszerűséggel kapcsolatban elmondta: „Egyre többen köszönnek rám, és – nem is panaszképpen mondom – az utóbbi időben annyi kézszorítást kaptam, hogy kimondottan fáj a jobb kezem.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.